Sense establiments de venda propis, BIMBO veu una nova oportunitat de negoci en l’obertura de botigues dels seus productes pròxims a complir la data de consum preferent.
Per ara, el primer establiment a Badalona és tot un èxit!
Sense establiments de venda propis, BIMBO veu una nova oportunitat de negoci en l’obertura de botigues dels seus productes pròxims a complir la data de consum preferent.
Per ara, el primer establiment a Badalona és tot un èxit!
Des de la publicació fa més de sis anys, del Codi Tècnic de l’Edificació, la implantació de sistemes de captació d’energia solar tèrmica exigible en noves edificacions, així com en reformes integrals o en la creació de noves activitats, s’ha normalitzat com un element més en tota obra nova.
En la majoria dels casos, el promotor de l’obra o instal·lació, no és l’usuari final i per tant, no és el beneficiari de l’estalvi en el consum d’energia que aquest tipus d’instal·lacions suposa. Aquest fet va provocar que en el disseny realitzat per les enginyeries prevalgués el preu d’execució davant l’eficiència del sistema.
Avui dia, l’evolució dels sistemes de captació, la necessitat de reduir costos en les despeses fixes, i l’escalada de preus que està experimentant l’energia des de la seva liberalització, ha animat els usuaris de les instal·lacions a plantejar-se la conveniència de realitzar una inversió moderada per reduir les despeses de consum.
Posem exemples!
En el cas concret d’un habitatge unifamiliar mig (3-4 persones), que l’objectiu sigui l’aportació d’energia per a aigua calenta, la inversió inicial rondaria els 4.000 €, enfront d’un estalvi del 60% de la factura anual en llum o gas.
L’estalvi seria més gran si també aprofitéssim l’energia solar per a calefacció i fins i tot per climatitzar una piscina amb l’energia sobrant.
En el cas d’indústries amb consums elevats en el seu procés, l’estalvi és major donat els trams de penalització que apliquen les companyies subministradores per grans consums, a més de comptar amb una desgravació important en els costos d’implantació de la instal·lació de solar.
Per tot això, des d’aquí us animem a sumar-vos a les energies renovables per entre tots conservar l’entorn.
En Ofiprojet oferim un serveis integral d’enginyeria en instal · lacions d’energia solar. Per més informació podeu visitar la pàgina dels nostres serveis.
Un dels aspectes més importants a valorar en el moment d’iniciar una activitat, són les condicions que ha de complir l’establiment pel que fa a la protecció contra incendis.
En les naus industrials en particular, els requeriments els imposa el RSCIEI, Reglament de Seguretat contra incendis en els establiments industrials.
El RSCIEI preveu 5 tipus de configuració dels establiments industrials, identificats per les lletres A B C D E.
Aquestes configuracions fan referència a la major o menor facilitat de propagació d’un incendi respecte dels establiments industrials contigus, sent els establiments de tipus A els que permeten una propagació més fàcil del incendi i els de tipus E els que ofereixen una major resistència.
Com classificar la nau industrial?
Són els que ocupen parcialment un edifici. Les configuracions possibles són en vertical i en horitzontal.
Tipus A vertical: són els edificis industrials en què les activitats ocupen totalment o parcialment una o més plantes de l’edifici.
Tipus A horitzontal: es dóna en conjunts de naus adossades en què les edificacions comparteixen estructura i / o parets amb les naus veïnes.
Les dues configuracions de naus segons Tipus A són les més problemàtiques en cas d’incendi i per això la normativa aplicable és més exigent i restrictiva.
– Establiments industrials de tipus B
L’establiment industrial té estructura, parets i cobertes independents dels establiments contigus, tant si les naus són adossades com si la separació entre elles és menor de 3 m.
L’establiment industrial, a més d’ocupar totalment un edifici, està a una distància d’edificacions de tercers, superior a 3 m. L’espai de separació ha d’estar lliure d’elements que poguessin propagar un foc.
L’establiment industrial ocupa un espai obert, que pot estar parcialment o totalment cobert, però que disposa, com a mínim, d’una de les façanes sense tancament lateral, és a dir una de les façanes és totalment oberta.
L’establiment industrial ocupa un espai obert, que pot estar parcial cobert fins a un 50%, però que disposa, com a mínim, d’una de les façanes sense tancament lateral, és a dir una de les façanes és totalment oberta.
Un cop escollida la nau on ubicar l’activitat, caldrà estudiar quins equipaments de protecció contra incendis requereix per complir el RSCIEI, tenint en compte la quantitat de productes combustibles, la perillositat d’aquests productes i la superfície ocupada.
Si cal afegir o rectificar les instal·lacions de protecció contra incendis, caldrà valorar el cost de l’adequació i acordar qui l’ha d’assumir, el propietari o l’empresa que exercirà l’activitat.
Essent un aspecte important en la implantació, OFIPROJET t’ofereix l’assessorament d’un tècnic qualificat i amb experiència per realitzar aquesta elecció. Fes un cop d’ull a la nostra pàgina de serveis per més informació.