Diferents perfils “insubstituïbles” a l’empresa

Si portes anys treballant segur que coneixes a uns quants, ja que és una espècie abundant que presenta perfils diversos.

Perfil 1: l’insubstituïble per vocació

Normalment aquest perfil correspon a personalitats grises, que realitzen correctament treballs rutinaris que han après a força de temps però que no es caracteritzen precisament per la seva intel·ligència o habilitat personal.

Es reserven dades, procediments i tot allò que facilitaria als altres substituir-los puntualment i comprovar la mediocritat de les seves aportacions a l’empresa.

Perfil 2: l’insubstituïble per no delegació

En aquest perfil solen coincidir dues característiques.

D’una banda sol ser una persona molt treballadora, que abans de parar-se a pensar qui el pot ajudar en una determinada tasca, simplement la realitza.

D’altra banda una certa personalitat narcisista que el porta a la creença de ser qui millor pot fer aquesta feina.

Perfil 3: l’insubstituïble per especialització.

A aquest insubstituïble no el podem culpar de res, ja que bé per l’estructura o dimensió de l’empresa, o bé per les característiques de les tasques que realitza, no disposem d’alternatives.

La teva obligació com a empresari és la de minimitzar al màxim l’existència dels 3 perfils d’insubstituïbles ja que els que realment ho siguin poden, per diferents motius, posar en perill el correcte funcionament de la teva empresa.

… I en el pròxim capítol ………

La Idea.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *